Verslag van de topper Brasil – Madereros CK

1Daar sta je dan op zomaar een vrijdagavond in de Sporthal “De Paasberg” en dat al in de derde competitie ronde voor een topper tegen een team dat totaal onbekend voor ons is. Het enige dat je weet is dat ze ook ongeslagen zijn en dat ze uit Nijmegen komen. Je hebt gezien dat ze hun eerste 2 wedstrijden gewonnen hebben van gerenommeerde teams als Excelsior en Walk Inn Boys terwijl je zelf van een paar laagvliegers hebt gewonnen. Volgens de coach Paul Weijers kun je na deze wedstrijd pas echt inschatten waar je nu echt staat.

En dan fluit de scheidsrechter af voor het beginsignaal. Er wordt aan beide zijden een beetje afwachtend begonnen. En na ca 2 minuten vliegt de vlam al in de pan en laat Maderos zien dat ze erg goed kunnen voetballen. met een vlijmscherpe counter zetten de de 1-0 op het scorebord. De wedstrijd gaat in een heel hoog tempo door en weer is het raak voor Madereros 2-0. Maar dan is het eindelijk raak door met een weergaloze passeerbeweging weet Roel Gebbinck de stand op 2-1 te brengen. Er gloort weer een beetje hoop aan de Brasil zijde. Ondertussen is het voor de voetbal liefhebber genieten van het mooie voetbal. met nog 10 minuten te gaan wordt er in een overtalsituatie ( Alex moest even voor 2 minuten op de bank zitten voor een minimaal vergrijp) geschoord via een van richting veranderde bal, onhoudbaar voor de wederom sterk keepende Marco Olthuis, door Madereros 3-1 en de wedstrijd blijft zich in hoog tempo en met mooi voetbal afspelen.  De rust wordt gehaald met een 3-1 achterstand. Jammer maar niet onoverkomelijk.

2Dan start de 2e helft nadat Paul zijn mensen nieuwe instructies heeft meegegeven wordt er weer met volle overgave gestart het tempo wordt nog iets opgeschroeft en dan gebeurt het onvermijdelijke doordat er meer risico wordt genomen weet Madereros met een wonderschoon doelpunt de stand op 4-1 te brengen. De wedstrijd lijkt gespeeld we worden verslagen door een heel goed team denken ze op de tribune. Echter niets is minder waar Brasil gaat er nog harder tegenaan het tempo is moordend de tegenstander kan het niet langer bolwerken. Brasil weet kort achterelkaar door doelpunten van 4-2 Alex Tempels, 4-3 Roel Gebbinck en andermaal Alex Tempels de stand gelijk te trekken. Ze ruiken nu de overwinning Madereros ligt op apegapen en ja hoor met nog zo’n 10 minuten op de klok weet Ron Prinsen na een formidabele paas van Bertroy Navis de stand op 5-4 te brengen. Het onverwachte is dan toch gebeurt.

Brasil wint op karakter van een erg goede ploeg Madereros. Die in mijn ogen zeker tot de kampioenskandidaten behoort.Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com