Verslag van de gewonnen wedstrijd in Urk

Hoewel de Urkers de gehele wedstrijd het initiatief namen, wisten de bezoekers uit het verre Terborg toch telkens gevaarlijk te zijn in de omschakeling. Ook was het positiespel van Brasil’77 meer dan prima om De Kof 1 enkele malen in gevaar te brengen. De thuisploeg mocht de keeper dankbaar zijn dat het door enkele kordate reddingen alsnog in de wedstrijd bleef.

Tegentreffer
Een tegentreffer van de thuisploeg hing in de lucht, welke ook uiteindelijk werd gescoord in de twaalfde minuut (1-2)

Kansen
Na de ruststand van 1-2, ging ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Er werden genoeg kansen gecreëerd door de thuisploeg, maar telkens stond de keeper van Brasil’77 (Marco Olthuis) een treffer in de weg. Omdat de bezoekers uit Terborg in het slot van de wedstrijd geen gevaar konden stichten.

Verwarring
In de 37e minuut wist de aanvoerder uiteindelijk toch de gelijkmaker te scoren (2-2) De Kof 1 wie via spelende keeper Kees de Boer naarstig op zoek waren naar de overwinning, kreeg in de slotminuut lelijk de deksel op de neus. Na een onschuldige situatie, waarin één van scheidsrechters voor verwarring zorgde, kon Brasil’77 via slimmigheid en onoplettendheid, zij het door deze verwarrende situatie uit een snel genomen corner alsnog de 2-3 binnenschieten.

Werk aan de winkel
Het zorgde voor enorme frustratie bij de thuisploeg, wie uiteindelijk dachten de overwinning nog te kunnen binnenslepen, maar uiteindelijk toch een vervelende nederlaag moesten slikken.

Kans op kans werd gemist en ook was het veldspel niet altijd scherp en verzorgd. Ook verdedigend liet de thuisploeg nog de nodige steken vallen, waardoor er de komende weken weer werk aan de winkel is voor de selectie. Brasil weet nu dat het uitstekend gestart is aan de competitie met 4 punten uit twee wedstrijden staat het totaal onverwacht op de derde plek in de eerste divisie. Dit zal waarschijnlijk nog wel veranderen maar in ieder geval een sterk begin aan de competitie

Berichten