Stuk uit de Oude IJssel Vizier

Brasil ‘77 naar Eerste Divisie?

mark-in-de-krantHet eerste elftal van zaalvoetbalvereniging Brasil’77 timmert aardig aan de weg. Na negen wedstrijden staat de ploeg aan kop in de Topklasse en lonkt promotie naar de Eerste Divisie – al dan niet via de nacompetitie.
SILVOLDE – “Dit is het derde jaar op rij dat we in de Topklasse spelen. De afgelopen jaren zijn we geleidelijk om­hoog geklommen’’. legt Marc Arnold – voorzitter van de Silvoldse voetbalclub – uit. Mogelijk haalt Brasil na elf duels een periode binnen of eindigt de ploeg bovenaan in de Topklasse. In dat geval is promotie naar de Eerste Divisie een feit. “Dat zou erg bijzonder zijn. Voor onze spelers is het zaalvoetbal een hobby. Ze willen vooral plezier hebben en leuke wedstrijden spelen. maar resultaten halen speelt natuurlijk wel een rol. In de competitie treffen we tegen­standers die betaald worden of doordeweeks trainen. Bij BrasiI is dat niet het geval; dat maakt de eerste plaats extra bijzonder:
‘Arnold is tevreden met de sa­menstelling van de selectie. “We hebben een goede mix van spelers, met onder meer een aantal jongens van Hoofdklasser Silvolde. Zaal­voetballen is vooral leuk en ontspannen’’. zegt Arnold, die zelf ruim 25 jaar zaalvoetbal speelde en sinds zes jaar voorzitter van Brasil is. “Twee jaar geleden zijn we als derde geëindigd, terwijl we afgelopen seizoen in de middenmoot speelden. Momenteel ‘VOOR ONZE SPELERS IS HET ZAALVOETBAL EEN HOBBY’ maken we een goede kans om een periode te pakken, mogelijk spelen we dus nacompetitie.” Volgend jaar bestaat Brasil’77 – gesponsord door onder meer Autobedrijf Ten Have en Café ‘t Centrum – veertig jaar. Juist in dat jaar kan promotie bewerkstelligd worden. Het jubileum, op 1 mei 2017, wordt feestelijk gevierd. De promotie ook?

* brasil77.nl

bijschrift-krant

 Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com