Promotie

10373462_659672230771031_314521336_oBrasil ’77 levert topprestatie en promoveert naar Topklasse

Na een zinderende finale met veel toeschouwers in sporthal “Rijkerswoerd” in Arnhem heeft Brasil de Topklasse weten te bereiken.

De finale van de nacompetitie werd behaald door allereerst een overwinning tegen ’t Hoekje uit Oldenzaal uit 5-4 winst en daarna trok ’t Hoekje zich terug. In de 2e ronde werd er thuis met 6-4 gewonnen van ASVD uit Dronten waarna de uitwedstrijd een spannende aangelegenheid werd. Er werd verloren met 3-2 maar dit was voldoende om de finale te bereiken. In de finale moesten we het opnemen tegen de door iedereen gezien als favoriet en vol met talent en jeugdige spelers WSV. De wedstrijd moest op neutraal terrein ( Arnhem) worden gespeeld.
In de eerste helft gierden de zenuwen door beide teams en kwam de wedstrijd niet echt op gang, waardoor er met een 0-0 stand de rust gehaald werd.
Bij het begin van de tweede helft kwam WSV furieus uit de startblokken. Na 10 minuten werd er dan ook door hun gescoord met vlak daarna de tweede treffer 0-2 ondanks uitstekend keeperwerk van de uitstekend keepende Marco Olthuis. Brasil gooide alle schroom van zich af en begon te voetballen zoals zaalvoetbal hoort te zijn. Ze zetten WSV onder druk. WSV had het er erg moeilijk mee. Met twee fantastische doelpunten van Niels Schweckhorst 2-1 en  het doelpunt van Roel Wilbrink kwamen we op gelijke hoogte 2-2. Hierna zakte Brasil weer iets terug waardoor WSV op een 3-2 voorsprong wist te komen de wedstrijd leek gespeeld. Niets was minder waar met nog 30 seconden te spelen wist Ron Prinsen na een uitstekende aanval  de 3-3 te scoren. Waardoor er een verlenging van 2x 5 minuten noodzakelijk was. WSV leek al het kruit verschoten te hebben. In de eerste helft van de verlenging wist Brasil de 4-3 op het scorebord te krijgen uit opnieuw een wonderschone aanval afgerond door Alex Tempels. Langzaam nam Brasil het heft in handen en wist zich de beste kansen te creëren. Helaas werden die niet benut tot vlak voor het einde Niels Schwekhorst de 5-3 wist binnen te schieten. De goed fluitende scheidsrechter floot voor het einde waarna het feest met de vele meegereisde supporters kon beginnen.Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com