NA VEERTIG DIENSTJAREN GEEN SPOOR VAN SLIJTAGE

NA VEERTIG DIENSTJAREN GEEN SPOOR VAN SLIJTAGE

De heren van het eerste uur

Staan we dan. Beetje zwaaiend nog, maar met beide voeten in 2017. Vier maanden voor de veertigste finish. Het was een fascinerende tocht van die zondag in mei 1977 naar de eerste mei van 2017. Ietwat gedeukt hier en daar, maar motorisch zonder mankementen. Tussen die eikenhouten tafel in cafĂ© Harbers met dat roodwollen tafelkleed en de komende mijlpaal hebben we nooit een minuut stilgestaan. Bijna misschien, doch dat telt niet. Mooie tijden, barre tijden, regen, storm en eindeloos lijkende zondagen. Prachtige intermezzo’s en wandelingen langs de afgrond. Kortom, gewonnen en af en toe verloren.
Anders dat ook. De sigarenrook die we op die gedenkwaardige zondag tevreden de lucht in slingerden, zou nu verbannen zijn naar een tochtig afdak ver van de feestvreugde. De eerste wankele competitiestappen van toen zijn nu kleuterpassen. Man, Beltrum was het einde van de wereld. Nijkerk, Rijssen, Dronten…….nooit van gehoord.

Alles is dus anders,
maar toch,
anders is niet alles

Bij het opstellen van het jubileumboek is ons dat al snel gebleken. Veel oud leden, trainers en donateurs hebben alleen maar positieve herinneringen aan hun tijd bij Brasil. Met veel verve vertellen ze over spannende wedstrijden en minstens zoveel over de uren na de wedstrijden en de sfeer onderling. Theo Breuer, de ondertussen bijna legendarische kantineman uit die vervlogen jaren speelt een grote rol in de geschiedenis van Brasil’77. Apart.

Dat is prachtig om te lezen. Niemand van dat illustere stel dat op die zondag in 1977 aan tafel zat dacht verder dan het eerste jaar, aan de kosten van de zaalhuur en de mogelijkheid tot het krijgen van donateurs. Veertig dagen was al een mooi begin.
Maar, veel van de zaken die aan die, geloof ik nu, nepeiken tafel met dat roodwollen kleed aan het rollen werden gebracht, hebben zich langzaam maar zeker in het DNA van de vereniging vastgezet. Geen stomme preken van ex- voorzitters. Geen beren schieten terwijl het eerste nog een helft te gaan heeft, geen feestredevoeringen terwijl er nog vier maanden te gaan is.
Ik zeg al niks meer, tot het jubileumboek van de persen rolt. Heeft u al een exemplaar in de planning. We vertellen u duidelijk en uitvoerig over al die veertig jaren. Vanaf 1 mei 2017……..Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com