LIEFDE IN TIJDEN VAN CORONA

LIEFDE IN TIJDEN VAN CORONA

De voorzitter had de blues. Daar valt, net als met eksterogen, wel mee te leven. Niet dat hij vaak een traan wegpinkte, maar tijdens het wandelen met Pukkie bleef hij wel eens in gedachten verzonken staan dromen. Alle seinen stonden tenslotte op groen. De titel in de Hoofdklasse lag voor het grijpen, de schaal op weg naar de prijzenkast. Mis gaan was geen optie.De platte wagen voor de feestelijke intocht stond, vers geschilderd, in clubkleuren te glanzen in de schuur. Consumptiebonnen lagen bij de drukker. André Hazes had gebeld dat hij tegen een kleine vergoeding wilde komen zingen, doch de voorzitter had hem vijftig euro geboden als hij wegbleef. Hazes en Brasil, daar moet een verstandig mens niet aan denken.

Toen kwam het coronavirus op bezoek. Onaangekondigd. Onze voorzitter dacht er het zijne van. Hij vertrouwde het niet. Natuurlijk was het vervelend voor veel mensen, maar dan nog. Nee, de voorzitter had er geen hoge pet van op.Hij schaatste in een wak. Zijn vrouw kookte zijn lievelingskostje, hachee met een frikandel, doch hij knapte er niet van op. Het maalde in zijn bovenkamer…

Zat Hooiberg hier weer achter?
Zaten chinese investeerders op het vinkentouw om de club over te nemen?
Trok Mino Raiola op deze slinkse wijze aan de Brasil-vedetten?

“Dat verduivelde virus” mopperde de voorzitter hardop. Hij schonk zich een stevige borrel in. Er moest iets gebeuren dat stond als een paal boven water.Toen ging hem een licht op…Winston M. Solo, ooit silvolds meest gehaaide detective zou kunnen helpen. Hij rommelde wat tussen oude mappen op zoek naar een adres of telefoonnummer. Het kampioenschap van Brasil stond op het spel. Hoge nood was aangekondigd.

“Solo” een bromtoon met een kippig lachje op de achtergrond. De voorzitter schudde het wijze hoofd. “Solo” sprak hij ferm “ik wil dat je onderzoekt wie ons het virus in de maag heeft gesplitst en het kampioenschap zo heeft vertraagd.”

Het bleef even stil. De lijn ruiste als een verzameling bomen in een voorjaarsstorm.
“Sorry chef, ik zit op de Malediven in quarantaine…..mocht je de secretaresse missen, dan…”
De voorzitter is woedend, kwakt de telefoon op de haak, kijkt wat somber uit het keukenraam naar zijn buurman die de barbeque wast inplaats van de auto.

Wat nu……..!Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com