DE VOORZITTER DACHT!

Hij peinsde, dat klinkt nog veel mooier. Natuurlijk is dat de belangrijkste taak van de voorzitter, maar toch! Je moet er maar op komen. Penningmeesters denken ook, maar meestal alleen aan de centen. Bij een grote vereniging moet er meer gedacht worden als bij, pak ‘m beet, Netterden Vooruit. Het is niet noodzakelijk dat voorzitters een groot hoofd hebben. Was dat wel zo, dan kon men beter een paard aanstellen. Die hebben de grootste kop. Of dat een goed idee is….is weer een heel andere vraag. Voorzitters die niet denken kunnen hooguit nog President van Amerika worden.

Onze voorzitter dacht er het zijne van.
“Vorig seizoen” peinsde hij hardop in zijn kantoor waar Elvis op de achtergrond een liedje probeerde te zingen, “vorig seizoen kansloos de bietenbrug op en dan nu schijnbaar moeiteloos met een straatlengte voor aan kop!” Natuurlijk was dat prachtig. Met de “heen en weer” door Silvolde, beste ploeg van de hele Oude IJsselstreek enzovoorts, maar er knaagde toch iets aan de voorzitter. “Ze zouden het toch niet express doen?”

Toen….het duurde niet lang, droomde de voorzitter!
Veronderstel dat, op een zonnige morgen in mei, de burgemeester van de gemeente bij hem voor de deur zou staan en zou zeggen…” Het heeft uw koning behaagd, u de versierselen als Ridder van Oranje om te hangen wegens uw verdienste voor Brasil’77…..”
Hij kreeg er bijna een kleur van, kuste zijn vrouw die zich vertwijfeld afvroeg waar ze dat aan te danken had. Dat mocht wel vaker gebeuren, ondanks het coronavirus.

Maar, de harde werkelijkheid achterhaalde de voorzitter.
De aanvoerder van het eerste team belde met de vraag waar het feest zou plaatsvinden en of een vlinderdas aanbevolen was. De penningmeester belde met de vraag of het allemaal, gezien de financiële toestand, een onsje minder kon en een oud-bestuurslid belde over het aantal consumptiebonnen.
“Ho ho” zei de voorzitter, “we zijn nog lang geen kampioen, laten we bij de weg blijven.”

Ik weet wat er in het hoofd van de voorzitter omgaat. Uit ervaring. Nodigen we Jantje alleen uit of Pietje ook. Hoe zorg ik ervoor dat mijn kampioenspeech voor altijd de geschiedenis in gaat en waarom huren we gewoon de hele Sporthal niet af bij het kampioensfeest?
Voorzitters hebben heel wat aan hun kop, sorry hoofd, deze dagen vlak voor het ka…………Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com