BRASIL’77 WINT DE SPORTPROMOTIEPRIJS 2017 TOT 2022

Kaartclub “de laatste stuiver” komt er niet aan te pas.


Iedereen gunde het Brasil op de feestelijke bijeenkomst met prijsuitreiking van harte. Zelfs iemand uit Varsseveld klapte. In Terborg lachte een boer met kiespijn. De beiaardier van de kathedraal van Azewijn probeerde “we are the champions” te spelen op het kerkorgel toen hij de uitslag hoorde. Voorzitter van de grootste concurrent “De laatste stuiver” uit Sinderen pinkte een traan weg en begon toen enthousiast de handen te pompen van de Brasil-delegatie. “Jullie hadden alle troeven in handen en nog een aas in de mouw” declameerde hij.
De borstkassen van de Brasil-bobo’s zwollen van trots. Een bijzonder fanatiek lid, Paul W. uit S., wiens naam we om veiligheidsredenen niet geheel mogen onthullen, dreigde buiten zijn schoenen te gaan lopen. Gelukkig bleef hij uiteindelijk toch met beide voeten op de grond.

Het was een eerste divisie belevenis. Net als de sportpromotieprijs 2017 kon ook de 8ste januari gelijk in het geschiedenisboek van onze vereniging.
Natuurlijk kon wethouder Bert Kuster daarom tijdens de prijsuitreiking niet aan komen met “Jongens we hebben erom gedobbeld en jullie hebben gewonnen.” Er moest minstens een kleedkamer mooie woorden aan te pas komen, een jury met klinkende namen en soortgelijke titels. Bijvoorbeeld gebiedsmakelaar, dat brengt status, zeker in een jury. Een motivatie was ook nodig net als een geldprijs.
Deze kan niet zomaar uitgegeven worden aan standbeelden voor oud- voorzitters en oprichters. Trouwens het hoofd van oud-medeoprichter Johan Hemme op de markt in Braamt zou de faam van Brasil zeker kunnen vergroten. Willem Arentz in brons zal ietwat teveel van het goede zijn. Theo Schreur ergens op het Melkvonder halverwege Ulft…….tja moet over vergaderd worden.

“Brasil” sprak de wethouder lovend “de beste zaalvoetbalvereniging binnen de grenzen van de gemeente, zet de Oude Ijsselstreek op de kaart en…….Brasil verbindt…..
Hier werd de zaal onrustig doordat een niet nader bekende olijkerd begon te roepen om de EHBO vanwege een bloedneus. “Echte brasilmop” dachten velen, maar ze zwegen. De wethouder liet zich erdoor niet uit het veld slaan. “Brasil verbindt” herhaalde hij “dorpen die leeglopen en elkaar weer tegenkomen op de tribune bij de wedstrijden van het eerste.”

De voorzitter van Brasil begon licht van te blozen bij het horen van zoveel goeds over de club. Doorzettingsvermogen, verbroedering, een bestuur dat de eindjes goed aan elkaar weet te knopen en veel aktieve mensen. De kans dat de sportpromotieprijs minstens tot 2022 bijna zeker is, is groot.

Moeilijk thema blijft evenwel de eerlijke verdeling van de 1000 euro als prijs. Wat gaan we er mee doen. De gemeente kijkt ons op de vingers. Vooral de breedtesport moet ervan profiteren.

Tja, misschien kunnen we 1 mei er het 41 jarig bestaan mee vieren. Als we ons allemaal breed maken kan het best gezellig worden. Nodigen we de wethouder ook uit……Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com