BRASIL VERWELKOMT BIJNA EERSTE NIEUWE AANWINST. …en wat voor een….

Helemaal duidelijk is het nog niet, maar het heeft er alle schijn van dat de eerste versterking van zaalvoetbalvereniging Brasil binnenkort welkom wordt geheten. En het is niet zomaar de eerste de beste goede voetballer die naar Silvolde komt. Brasil gaat internationaal. Het bestuur zwijgt er in alle talen over, doch onze betrouwbare bron weet het zeker;
Gyorgi Konrad is op weg naar Silvolde.
Geboren in Tatabánya op 1-4-1991 op pakweg 40 kilometer van de hoofdstad Budapest. Als junior werd hij ontdekt als veelbelovende spits en hij verhuisde naar MTK Budapest, waar hij werd klaargestoomd voor het grotere werk. Helaas bracht hij het, door blessures, tot maar 12 optredens in het eerste van MTK. Er volgde een revalidatie en een vertrek naar een andere grootheid in het land; Videoton. Daar werd hij een vaste waarde in het team, zijn scorend vermogen werd zeer geprezen. Wekelijks was hij een van de uitblinkers in de Nemzeti Bajnokság, de hoogste Hongaarse divisie.
Omdat hij voetballen in de zaal geweldig vond, ging hij in seizoen 2013-2014 over van veld naar de zaal, zeer tot spijt van zijn medespelers bij Videoton. Hij vertrok naar Debrecen, een team dat tweemaal achtereen kampioen van Hongarije werd. Gyorgy werd niet alleen topscorer, hij kwam ook uit voor het Nationale Team waar hij nog altijd een vaste kracht is.

Zijn hang naar avontuur lijkt hem nu naar Brasil te brengen. Niet gelijk de hoogste divisie, doch dat is voor hem geen hinderpaal. Via de in Silvolde niet onbekende Marino Pusic, huidig oefenmeester van FC Twente, werd het eerste contact gelegd. Zover wij hebben begrepen zal een niet nader bekend gemaakte sponsor de jaarlijkse kosten voor zijn rekening nemen. Gyorgy komt voorlopig in Azewijn te wonen met zijn verloofde Marina.

Wij begeven ons best een beetje op glad ijs, wat 100% is de deal nog niet en het bestuur zwijgt voorlopig. Volgens onze informatie zal de heer Konrad in Nederland worden bijgestaan door Leo Tempels die als enige in de regio een woordje Hongaars spreekt. Waar een lang vergeten verloofde al niet goed voor is.

Om u enigszins zekerheid te geven en tevens om het bestuur de wind uit de zeilen te nemen omtrent de transfer sluiten wij hieronder een artikel bij uit een Hongaarse krant waar het nieuws al breed is uitgemeten.

Wij zijn uiteraard zeer tevreden met de slagvaardigheid van de vereniging die, zo blijkt nu, grote plannen heeft en hogerop wil. Bij meer nieuws zullen wij zeker niet aarzelen dit aan u door te geven. Een bedankje mag, maar wij doen het natuurlijk op de eerste plaats voor Brasil’77, onze club.

 Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com