Beloftes maken schuld.

Dat is niet alleen een regel voor ieder van ons maar zeker ook voor onze Gemeente Oude IJsselstreek die vooral in woord de sport een warm hart toedraagt. “Veel inwoners van onze gemeente” geven ze te kennen “voelen zich verbonden met sport, individueel of in verenigingsverband”. Prachtige woorden, maar de praktijk is weerbarstiger. Nemen we nu Brasil’77, de vereniging die uitkomt op het hoogste niveau van alle verenigingen in onze gemeente, de Landelijke Topklasse Zaalvoetbal van de KNVB. Als gevolg van hun promotie naar deze klasse heeft de KNVB hun verplicht gebruik te maken van een digitaal wedstrijdformulier. Geen probleem zult u denken in deze tijd dat WIFI zelfs in winkels en restaurants de gewoonste zaak van de wereld is!

Nou, nee dus, De gemeente die sport een warm hart toedraagt en zich er dan ook zeer mee verbonden voelt, gaf niet thuis op het verzoek van Brasil om ook Sporthal de Paasberg in de moderne WIFI-wereld mee te slepen.

Voor de goede orde; Brasil is een vereniging die al bijna 40 jaar van de Sporthal gebruik maakt, geen club van veertien dagen en drie wedstrijden, maar een welgevestigde vereniging in de Gemeente. Weet U het nog; Diezelfde Gemeente voor wie sport belangrijk is. Althans dat zeggen ze.

Bij de promotie van Brasil is hun, na een sportieve weigering, tenslotte telefonisch toegezegd dat WIFI zou worden geregeld. Wij, als Brasil, hebben dus de KNVB toegezegd dat we aan de voorwaarden konden voldoen. Nu, vier maanden verder, hebben wij onze Belofte aan de KNVB nog altijd niet kunnen waarmaken omdat van gemeentewegen, ondanks mails onzerzijds, nog altijd geen enkele aktie is ondernomen hun BELOFTE NA TE KOMEN. Dankzij de laksheid en besluiteloosheid van hun niet handelen zitten we met de KNVB in een moeilijk parket dat wellicht consequenties kan hebben voor ons verblijf in de Landelijke Topklasse zaalvoetbal.

Ondanks dat de Gemeente Oude IJsselstreek ons besproeit met mooie woorden en, we zullen het nog net geen praatjes noemen, vage beloften die niet worden nagekomen, gaan we toch nog eens een stukje verder citeren uit hun eigen gemeentenieuws. “……aktieve sporter, als supporter of als vrijwilliger. Sport is een leuk en gezond doel op zich”.

Tot nu toe, naar ons toe, loze beloften, lege woorden, toch mooie praatjes die geen WIFI-gaatjes weten te vullen. Laten we beestje maar bij de naam noemenSocial Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com